Τα «Phonics» είναι ένας τρόπος εκμάθησης ξένης γλώσσας, με τον οποίο ένα παιδί δεν χρειάζεται, ειδικά σε μικρή ηλικία, να ξεκινήσει με το αλφάβητο, τα βασικά ρήματα, τη γραμματική, κλπ, αλλά μαθαίνοντάς τους πιο κοινούς ήχους μιας γλώσσας.

Τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους και με τον καιρό μαθαίνουν λέξεις τις γλώσσας, κάνοντας το συνδυασμό των ήχων που έμαθαν. Η εκμάθηση «Phonics» περιλαμβάνει «άγγιγμα» και «συναίσθηση» του ήχου, σχηματισμό των ήχων με το σώμα, μέσω παιχνιδιών, καθώς και χορό και τραγούδι.

Για να μάθουν τα παιδιά πιο πολύπλοκους ήχους, χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση, περισσότερος χορός και τραγούδι. Τι καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί βασικές έννοιες και λέξεις της, π.χ., αγγλικής, ακόμα κι από μικρή ηλικία;

Αυτού του είδους τις εκπαιδευτικές θεωρίες εφαρμόζουν τα τραγούδια της σειράς Pancake Manor, τα οποία υπάρχουν στο youtube και μπορούν να μάθουν στα παιδιά μας, με ευχάριστο τρόπο, βασικές λέξεις στ’ αγγλικά.

Το τραγούδι «Big, Small» (ή μπιζμολ, όπως λέει μια γνωστή που είναι «3,5 χρονών») είναι χαρακτηριστικό της σειράς. Μαθαίνει στα παιδιά τις λέξεις με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

Αντίστοιχο και το τραγούδι για το πάνω και κάτω.

Ακούστε τα με τα παιδιά σας και αφήστε τα να χορέψουν, να διασκεδάσουν και – πάνω απ’ όλα – να μάθουν.

Advertisements