Οι βιτρίνες άρχισαν να γεμίζουν πλέον σχολικές τσάντες, οι μέρες άρχισαν να μικραίνουν και να φαίνεται πια. Το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού είναι πια πίσω μας και το «μυρίζεις» σχεδόν στον αέρα, σε λίγο αρχίζουν τα σχολεία.

 

Αυτές τις μέρες υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ των γονιών όσων παιδιών γεννήθηκαν το 2011. Ετοιμάζουν όλοι τα παιδιά – και τα δωμάτιά τους – για το Δημοτικό. Μαγαζιά με έπιπλα, παιδικά, είδη γραφείου, χαρτοπωλεία, κ.ο.κ. έχουν αμέσως μετά τον 15Αύγουστο την τιμητική τους. Αν δε θέλουν οι γονείς ν’ αχγώνονται, καλό είναι να ξεκινήσουν την προετοιμασία νωρίς. Σίγουρα κάτι δεν θα υπάρχει στο μαγαζί και θα πρέπει να περιμένεις, να ξαναπάς, να ξανασχεδιάσεις, κλπ.

Και μετά, φυσικά, έρχεται η ώρα της τοποθέτησης, της εξάσκησης ότι γονιδίου μαστορέματος, αλλά και διακόσμησης κατέχει ο κάθε γονιός, για να γίνει το καινούριο παιδικό – κι όχι μωρουδίστικο πλέον – δωμάτιο, όσο πιο όμορφο και λειτουργικό γίνεται.

20150806_173343

20150806_173334

Γιατί όλα φέτος θα ‘ναι καινούρια, το σχολείο, σε κάποιους οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι, ο τρόπος λειτουργίας, το περιεχόμενο της διδασκαλίας, ο τρόπος μάθησης. Καλό είναι λοιπόν, σε ότι αφορά υλικές υποδομές, να είναι κανείς προετοιμασμένος.

Για τα υπόλοιπα, κουράγιο, θα μάθετε κι εσείς, όπως τόσοι και τόσοι μαθητές και γονείς πριν από εσάς.

Advertisements