Ο μπαμπάς και η μαμά ετοιμάζονται. Κι επειδή αφήνουν πίσω τέκνα, σπίτι, νταντά κι άλλες υποχρεώσεις, οι προετοιμασίες γίνονται του σκοτωμού, όπως κι όλα τ’ άλλα.

«Τι θα μας φέρετε;»

«Πότε θα έρθετε;»

«Εγώ θέλω να γυρίσεις το βράδυ,» λέει το μικρό της οικογένειας και η μαμά μένει κάγκελο. Τι να πεις τώρα; «Μα θα γυρίσουμε αύριο το βράδυ, κι άλλωστε περνάτε υπέροχα με τη θεία.» Όλο πονηριά και νάζι έρχεται η απάντηση, «Εγώ θέλω να γυρίσεις το βράδυ είπααααααααααα……»

Άντε να συγκεντρωθείς, να ηρεμήσεις, να εστιάσεις και να σκεφτείς πως θ’ αντιμετωπίσεις κατάλληλα την κατάσταση, ενώ η παρέα περιμένει στα Μάλγαρα! Φυσικά τα παιδιά δε θα πάθουν απολύτως τίποτα αν λείψετε ένα βράδυ. Ακόμα και οι παιδαγωγικές θεωρίες λένε – ή τουλάχιστον θα ‘πρεπε να λένε – πως ένας μικρός αποχωρισμός ενδυναμώνει τη σχέση. Και τους αφήνεις σε καλά χέρια.

Χωρίς – πολλές – ενοχές λοιπόν αποχαιρετάς. Βγαίνεις στην Εγνατία, με το μυαλό να μένει λίγο πίσω και ξεκινάτε. Το πανέμορφο τοπίο σύντομα βοηθάει να ξεχαστείς.

Ο καινούριος δρόμος σύντομα θα σας φέρει στον προορισμό σας, όπου, με καλή παρέα, δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε και ν’ απολαύσετε την εκδρομή.

20151108_120332 20151108_123937 20151108_125538 20151108_125951

Το μάτι θα παραμείνει στο τηλέφωνο καθόλη τη διάρκεια του Σαβ/ριακου, αλλά πρέπει κάποια στιγμή κι εσύ να περάσεις καλά με το σύντροφό σου. Γιατί ένα αγαπημένο ζευγάρι σίγουρα θα γίνει κι ένα καλό ζευγάρι γονιών.

Υ.Γ. Μη ξεχάσεις να φέρεις κάτι για τα παιδιά!

Advertisements