Μαζί με τις τελευταίες – κάπως πιεστικές – μέρες στη δουλειά σου πριν το τέλος του χρόνου, έχεις να μάθεις και ποιηματάκια στα παιδιά για τις γιορτές των σχολείων τους. Πρέπει να βρεις ένα μαύρο μπλουζάκι για τον μεγάλο κι άντε να βρεις μαύρο παιδικό μπλουζάκι.

Τις μέρες ακριβώς πριν κλείσουν τα σχολεία ονειρεύεσαι την ώρα και τη στιγμή που θα κάνεις αυτή την μαγική κίνηση που περιμένεις τόσο καιρό… θα κλείσεις το καθημερινό ξυπνητήρι στο κινητό! Μπορεί να συνεχίσουν να σε ξυπνάνε τα παιδιά και τις μέρες των γιορτινών διακοπών, αλλά δεν πειράζει, αυτό το ξύπνημα είναι – σχετικά – πιο γλυκό.

Αφού τελειώσεις με τις επαγγελματικές εκκρεμότητες, λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, σαν να θυμήθηκες κάτι που ‘χες ξεχάσει. Α, ναι, έχεις να κάνεις και τραπέζι για την οικογένεια του συζύγου τα Χριστούγεννα!

Ψώνια, τελευταία σχολική γιορτή, ξανά ψώνια, λίστες, παραλαβή τέκνων από τα σχολεία, ξανά ψώνια, συμμαζέματα και μια προσπάθεια για «να οργανωθούμε παιδιά», γιατί τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, έφτασαν σχεδόν.

Έκλεισες όμως το ξυπνητήρι κι όσο κι αν σήμερα, παραμονή της παραμονής, σου φαίνονται όλα βουνό και η κούραση είναι απίστευτη, αύριο – θέλεις να πιστεύεις – όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Οι σαλάτες, το γλυκό, η μαρινάδα, οι τελευταίες εξορμήσεις για ψώνια, ένας γρήγορος καφές ίσως.

Κι έπειτα να’ρθει πια η νύχτα της παραμονής, να βάλεις τις πυτζάμες κι εσύ και η λοιπή οικογένεια, ν’ αράξεις στον καναπέ, ν’ αγκαλιάσεις όποιο γλυκό πλασματάκι έρθει στην αγκαλιά σου και, αφού είναι όσοι πρέπει δίπλα σου και είσαι στο ζεστό σου σπίτι, να χαζέψεις τα φωτάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να ευχηθείς σε όλο τον κόσμο «Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά και ΚΑΛΑ!»

 

Advertisements