Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνει ξεναγήσεις σε Μουσεία της πόλης, με σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

museum

Η είσοδος, σε όσα μουσεία έχουν εισιτήριο, είναι δωρεάν, αλλά οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεισφέρουν το ποσό των 5€ ή παραπάνω, για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς κι έχει ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο. Συνεχίζεται όμως μέχρι τέλη Ιανουαρίου και το πρόγραμμα των επόμενων ξεναγήσεων παρουσιάζεται παρακάτω.

  • Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 12.00, στο Λαογραφικό Μουσείο κι Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής, με ξεναγό την επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ.
  • Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 12.00, στο Μουσείο Μέριμνας Ποντίων Κυριών, με ξεναγό την επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ.
  • Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 12.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με ξεναγό τον Γιάννη Κιουρτσόγλου.
  • Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 12.00, στο Λαογραφικό κι Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης. Ξεναγεί στις μόνιμες εκθέσεις  ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Μουσείου, Ζήσης Σκάμπαλης.
  • Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 12.00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ξεναγεί στη συλλογή Κωστάκη η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μαρία Τσαντσάνογλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση a-koinotita@thessaloniki.gr

Πηγή: mbg.gr

Advertisements