Ο Στρατής και η Θέκλα είναι ένα ζευγάρι που ταξίδευε στη χώρα, έβγαζε φωτογραφίες και δημιουργούσε ντοκιμαντέρ. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αποφάσισαν να βάλουν μια ταμπέλα στις δράσεις τους κι έτσι δημιουργήθηκε το Caravan Project.

Οι δύο δημιουργοί ταξιδεύουν, παρατηρούν, αποτυπώνουν και αφηγούνται ιστορίες, βιογραφίες ανθρώπων που χάνονται στην ευρύτερη ιστορία του τόπου, προσπαθώντας να περάσουν στους θεατές ιδανικά και συναισθήματα.

Το Caravan Project, εκτός από προβολές των ντοκιμαντέρ των δημιουργών περιλαμβάνει και πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων. Αυτά μπορεί να είναι εργαστήρια ζωγραφικής και φωτογραφίας, μαθήματα μοντάζ και ντοκιμαντέρ, εργαστήριο ιστοριών και θεατρικό παιχνίδι.

caravanproject

Ύστερα από 1,5 χρόνο περιπλάνησης το καραβάνι θα σταθμεύσει στη Θεσσαλονίκη.  Από τις 9 ως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας, αυτή τη φορά με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη των Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείου Κινηματογράφου Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του φωτογραφικού κέντρου Stereosis.

Advertisements