Ένα επετειακό, μουσικό κοντσέρτο εμπνευσμένο από τον κινηματογράφο με την εσάνς των αποκριών, ετοιμάζει και παρουσιάζει στο κοινό της πόλης η “ΜΟYSA”. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετράει ήδη τον πρώτο δημιουργικό χρόνο ζωής της, (Μ)ούσα ιδρυμένη τον Μάρτιο του 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe, με το ταλέντο και το πάθος των νέων της συστήθηκε στην πόλη με τις καλύτερες των προβλέψεων για ένα λαμπρό μέλλον.

Στο THE CARNIVAL CONCERT που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 12.3 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η ορχήστρα λίγο πριν κλείσει τον πρώτο της χρόνο, παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα τις απόκριες. Στην σκηνή οι νέοι της ΜΟYSA δεν θα είναι μόνοι καθώς ανάμεσα στις «μάγισσες, τα ξωτικά, τους μονομάχοι και τους ιππότες», η ορχήστρα συναντάει επί σκηνής επιλεγμένους μουσικούς από το Ινστιτουτο Πολιτισμού Ρουμανίας και υπόσχονται ένα φρέσκο και ιδιαίτερα ελκυστικό ρεπερτόριο.

MOYSA_Carnival_Concert

Το πρόγραμμα της συναυλίας, υπό την διεύθυνση του πολυτάλαντου Θοδωρή Παπαδημητρίου, θα χαρίσει στο κοινό μία συναρπαστική εμπειρία μέσω της μουσικής περιήγησής του από τον διάσημο Χορό των Ιπποτών μέχρι τον μυθικό κόσμο του Άρχοντα των Δακτυλιδιών του J. R. Tolkin και το Πένθιμο Εμβατήριο μιας Μαριονέτας του Charles Gounod, το Τhe Carnival Concert ετοιμάζεται να σου χαρίσει ένα μουσικό θέαμα,  με χιούμορ γλυκόπικρο όπως ακριβώς και οι Απόκριες, όπου γιορτάζεται η χαρά της ζωής και ξορκίζεται ο θάνατος.

 

-Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

-Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr

Πηγή: parallaximag.gr

Advertisements