«Τρέχουμε στη φύση για καλό σκοπό»

Με αυτό το σύνθημα ο δήμος και οι δημότες βάζουν και φέτος την Άνοιξη αθλητικά παπούτσια, σορτσάκια και φανέλες και παίρνουν μέρος την Κυριακή  10 Απριλίου 2016 στο 2ο «Panorama Charity Fun Run». Πρόκειται για το μεγάλο φιλανθρωπικό αθλητικό ραντεβού του Πανοράματος που διοργανώνεται από κοινού  από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Στην δράση που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά συμμετείχαν πέρσι πάνω από 600 μικροί και μεγάλοι δημότες, αθλητές, δρομείς, αλλά και απλοί πολίτες.  Φιλοδοξία της φετινής διοργάνωσης είναι οι συμμετέχοντες να διπλασιαστούν τρέχοντας και περπατώντας σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, που θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και δασικά σημεία του Πανοράματος.

funrun-header-01

Τα έσοδα από τις συνδρομές συμμετοχής (10 ευρώ για ενήλικες, 5 ευρώ για μαθητές) θα διατεθούν για την υποστήριξη των αθλητών της κολύμβησης ατόμων με αναπηρία εν όψει tvn Παραολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας, αλλά και για τη στήριξη της «ΛΑΜΨΗΣ», Συλλόγου Γονέων Παιδιών με  Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας.

Η πρώτη διαδρομή είναι ένας αγώνας δρόμου μήκους 10 χιλιομέτρων, η δεύτερη μήκους 5,5 χιλιομέτρων και η τρίτη 2 χιλιομέτρων, όπου εκτός των άλλων αναμένεται όπως και πέρσι να λάβουν μέρος άτομα της τρίτης ηλικίας γονείς με καροτσάκια, αλλά και μικρά παιδιά. Αναλυτικά οι διαδρομές:

  • Δρόμος 10.000m: Ώρα Εκκίνησης: 11.00 π.μ. με αφετηρία το τέρμα λεωφορείων- στροφή Χορτιάτη η διαδρομή περνάει από την οδό Κομνηνών στρίβει στο λόφο Αναλήψεως και στη συνέχεια από τον κεντρικό δρόμο στην οδό Γυμνασίου και από τη στροφή βενζινάδικο shell τερματίζει στο στάδιο Πανοράματος.
  • Δρόμος 5.500m: Ώρα Εκκίνησης: 11.35 π.μ. με αφετηρία την στροφή Πλατανάκια και τερματισμό στο στάδιο Πανοράματος. Η διαδρομή περνάει από την οδό Κομνηνών και ανεβαίνει από την πιάτσα ταξί (μασούτης) το λόφο Αναλήψεως και στη συνέχεια κατεβαίνει αντίθετα συνεχίζοντας την κούρσα των 10.000μ
  • Δρόμος 2.000m: Ώρα Εκκίνησης: 12.00 π.μ. με αφετηρία τη στροφή Πλατανακια η διαδρομή περνάει από την οδό Κομνηνών στρίβει στο φανάρι για Θέρμη και περνώντας πρώτα από το παλιό Δημαρχείο και μετά από το καινούργιο τερματίζει στο στάδιο Πανοράματος.

Στους τρεις πρώτους αθλητές –αθλήτριες όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν κύπελλα, σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους συμμετέχοντες των 10.000 μέτρων θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 10 Απριλίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:

  • Με οn line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: segasthes@gmail.com
  • Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο τηλέφωνο: 2310 – 211799, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επίσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

  • Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος 12.00πμ-5.00μμ,  τηλ: 231330 1013
  • Κλειστό Πανοράματος (Ηλίας Τριανταφυλλίδης ) Στάδιο Στίβου 6.00μμ-8.00μμ, τηλ: 6974147878 – 6948277607
  • Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης, Καυταντζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310- 211.770

Πηγή: Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη