Μπήκε πια η Άνοιξη, απ’ όλες τις απόψεις. Την Άνοιξη μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, ειδικά στη χώρα μας, γιατί ο καιρός μας βοηθάει, όσο κι αν κρύβει παγίδες. Καταραμένο ανοιξιάτικο αεράκι που μπουκώνεις παιδιά και μαμάδες!

Με λίγη προσοχή όμως – και καμιά ζακέτα – την Άνοιξη στην Ελλάδα μπορούμε να περάσουμε πολύ ωραία. Μπορούμε να κατεβαίνουμε για βόλτες στην πόλη και την πανέμορφη παραλία της σε κάθε ευκαιρία. Μπορούμε να κάνουμε εκδρομές στα γύρω μέρη. Μπορούμε να πάμε στη θάλασσα, έστω κι ας είναι μόνο για ηλιοθεραπεία και παιχνίδι.

Σύντομα θα ‘ρθει το Πάσχα κι όσοι έχουμε χωριά θα μαζευτούμε να τ’ απολαύσουμε στα καλύτερά τους. Τα παιδιά θα κάνουν ποδήλατο, βόλτες, κούνια και καινούριες γνωριμίες. Οι μεγάλοι θα ξαναδούν παιδικούς φίλους, θα χαλαρώσουν μακριά απ’ το γρήγορο ρυθμό της Θεσσαλονίκης και θα φάνε πάρα πολύ, ως συνήθως.

Εν κατακλείδι, ο χειμώνας μας τέλειωσε κι όσο κι αν οι βροχές και η ψύχρα θα επιμείνουν για λίγο ακόμα, δεν είναι στο χέρι τους, θα κοπάσουν σιγά σιγά. Γιατί ήρθε η Άνοιξη, ο τρόπος της φύσης να μας πει «Ας διασκεδάσουμε«*.

 

* Το παράθεμα του Robin Williams σε ελεύθερη μετάφραση.

Advertisements