Για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, στις 12 – 15 Μαΐου στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2004 θέτοντας ένα νέο ζητούμενο: να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου, δημιουργώντας έναν νέο κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών στον χώρο της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής.

Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία και οι Πρόσφυγες του τότε και του σήμερα είναι το θέμα τους ετήσιου αφιερώματος που πραγματοποιείται. Στην έκθεση επίσης περιλαμβάνονται λογοτεχνικές συναντήσεις, ημερίδες, εργαστήρια, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, επαγγελματικές συναντήσεις, φιλολογικό καφενείο, προβολές, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα καθώς και η καθιερωμένη παιδική, εφηβική κι εκπαιδευτική γωνία. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και θα λειτουργήσει Πέμπτη και Παρασκευή, 3 μ.μ. – 9 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 10 μ.μ. και Κυριακή 10 π.μ. – 9 μ.μ.

 

 

Advertisements