Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της Δημοτικής του Επιχείρησης (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) διοργανώνει  τις Ευρωπαικές Ημέρες Θάλασσας στο Δήμο Θερμαϊκού με εκδηλώσεις που έχουν άμεση σχέση με τη θάλασσα.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 29 Μαΐου και είναι οι εξής:

8 & 9 /05 – ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΒΟΛΟ – ΦΑΡΟΣ, Αγγελοχωρίου. Την Κυριακή 8 Μαΐου ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 9 πμ έως τις 1 μμ, ενώ τη Δευτέρα 9 Μαΐου θα είναι επισκέψιμος για τα σχολεία τις ίδιες ώρες.

13/05 – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ – Αγγελοχώρι. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 10 έως τις 12 πμ και οι επισκέπτες θα ξεναγούνται και θα μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής αλατιού.

22/05 – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ – Επανομή. Eνημερωτική Περιβαλλοντολογική ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα της Επανομής.

28/05 – «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ…». Άμμο κατασκευές στους Νέους Επιβάτες.

29/05 – ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ – Λιμάνι Ν. Μηχανιώνας. Υποδοχή κοινού από τις 10.30 – 12.30 πμπ και ξενάγηση στην Ανεμότρατα.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Advertisements