Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιήσει τέσσερα εικαστικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας όλων των τάξεων του Δημοτικού. Πιο συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα προσφέρονται εργαστήρια για παιδιά της Α΄(έτος γέννησης 2009), της Β΄ (2008) και της Γ΄ τάξης (2007) και τις δύο επόμενες για παιδιά της Δ΄ (2006), της Ε΄ (2005) και της ΣΤ΄ τάξης (2004) αντίστοιχα.

Τα εργαστήρια θα έχουν εβδομαδιαία διάρκεια και προσφέρονται δωρεάν. Η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Casa Bianca. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο εργαστήριο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 2ωρη καθημερινή δραστηριότητα με εικαστικές δράσεις. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ημερήσιες δραστηριότητες, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Casa Bianca, που θα αφορούν στην εξοικείωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη, το κτήριο, την ιστορία του, καθώς και με έργα από τη συλλογή της.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της, η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα, η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Πρόγραμμα:
10:00 – 12:00 Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

1η εβδομάδα (4 – 8/7) για παιδιά Α’, Β’ και Γ’ τάξης
2η εβδομάδα (11 – 15/7) για παιδιά Α’, Β’ και Γ’ τάξης
3η εβδομάδα (18 – 22/7) για παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης
4η εβδομάδα (25 – 29/7) για παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης

Ο αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο θα είναι δέκα, ενώ δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν με τη συμπλήρωση της φόρμας κι αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση pinakothiki@thessaloniki.gr.

Advertisements