Μη ξεχάσουμε τίποτα και μετά τι γίνεται. Καλά, δεν πάμε και στο Far West, μόνο στο West Coast. Δυστυχώς στο ελληνικό, όχι στην Καλιφόρνια, αλλά δεν πειράζει, απ’ τα ολότελα. Πρέπει να θυμηθώ η μάνα να πάρω: ρούχα, εσώρουχα, πιτζάμες, κάλτσες και ζακέτες γιατί ποτέ δεν ξέρεις, έξτρα παπούτσια (τα είχα ξεχάσει), βιβλία, τράπουλα ή επιτραπέζια, αντικουνουπικά, αντιηλιακά, μαγιώ και πετσέτες, σαμπουάν, οδοντόβουρτζες, οδοντόπαστα, φαγητό για την πρώτη μέρα ειδικά μην ψάχνουμε απελπισμένοι και πεινασμένοι κάπου να φάμε.

Ουφ!

Κατά τ’ άλλα η μαμά κι ο μπαμπάς πηγαίνουν διακοπές για να ξεκουραστούν. Μόνο που ξέρουμε όλοι πολλοί καλά, ειδικά η μαμά κι ο μπαμπάς, πως δεν πάμε για να ξεκουραστούμε, αλλά κυρίως για ν’ αλλάξουμε παραστάσεις, να φύγουμε λίγο απ’ το σπίτι κι απ’ την περιοχή προτού κάνουμε «μπαμ» και να δείξουμε στα τέκνα μιαν άλλη μεριά της όμορφης χώρας μας. Επιπλέον φεύγουμε γιατί τα μικρά μωράκια μεγαλώνουν, σιγά σιγά, και πια μπορούμε να φύγουμε, να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω, κάτι που λόγω «ειδικών συνθηκών» φοβόμασταν να κάνουμε έως τώρα, καθότι δε θέλαμε ν’ απομακρυνθούμε πολύ από την πόλη και τις υπηρεσίες πρώτης βοήθειας που αυτή προσφέρει.

Τώρα όμως ξεθαρέψαμε και πάμε. Θα πάρουμε την Εγνατία, αυτό τον όμορφο κι ευθύ δρόμο – καθότι οι στροφές δημιουργούν προβλήματα ναυτίας – και θα τρέξουμε, πάντα στο όριο ταχύτητας, βουρ για το Ιόνιο και τα καταγάλανα και βαθιά νερά του. Δεν θα ‘ναι για πολύ, θα είναι όμως ένα πείραμα ώστε, την επόμενη φορά που θα μπορέσουμε, ν’ απλώσουμε τα «οικογενειακά» φτερά μας λίγο παραπάνω και οι εξερευνήσεις που αγαπούν οι γονείς να γίνουν μαζί με τα, όχι τόσο πια, μικρά τους.

Θα επιστρέψουμε σύντομα. Μέχρι τότε, καλές βουτιές.

Advertisements