Σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό θα μετατραπεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μέσα από ένα καλοκαιρινό εργαστήριο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έρθουν σε επαφή με μεγάλους ζωγράφους, με βιωματικό τρόπο θα εξοικειωθούν με ποικίλα εικαστικά έργα, θα πειραματιστούν με διάφορες ύλες και τεχνικές και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Επιπρόσθετα, το εργαστήριο περιλαμβάνει συναρπαστικά, διαδραστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά επιστρατεύουν τη φαντασία και τη λογική τους.

Μέσα από αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν από την ζωή στην πόλη, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα παιδιά θα  ανακαλύψουν ταλέντα και χάρες μέσα από παιχνίδια αυτενέργειας και διάδρασης με την καθοδήγηση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ. Την ευθύνη των εικαστικών εργαστηρίων έχει η Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταυρούλα Μαυρογένη.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους : α) από 18 έως 22/07 και β) από 25 έως 30/07 . Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους ή έναν από αυτούς. Συμμετοχή και στους δύο κύκλους :  40 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ευαγγελία Πάλλα , Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξ. Κορομηλά 23, τηλ.  2310 229-778, email: mma@the.forthnet.gr

Πηγή: cityportal.gr

Advertisements