Λογικό όταν μιλάμε για γεύσεις να μιλάμε και για πολιτισμό, γιατί ένας ακόμα τρόπος εκδήλωσης του πολιτισμού ενός λαού, των πεποιθήσεων, των συνηθειών, των εθίμων του είναι μέσα από τα φαγητά του. Κι όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει σ’ αυτό το μπλογκ, η επαφή με πλήθος πολιτισμών κι εθίμων είναι ότι καλύτερο για την διανοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Αυτή την επαφή προσπαθεί να μας προσφέρει το Φεστιβάλ Γεύσης & Πολιτισμού που διοργανώνεται στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016. Στο Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο απ’ όλα, καθώς ο κάθε επισκέπτης θα ‘χει τα δικά του μαχαιροπήρουνα αφού πληρώσει το – αρκετά οικονομικό – εισητήριο εισόδου. Περιπλανώμενοι στους χώρους του φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία, μαζί με την οικογένειά σας, να γευτείτε πιάτα από εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που ειδικεύονται σε θεματικές ή έθνικ κουζίνες.

Το φεστιβάλ θα διαρκεί από τις 7 έως τις 11 μ.μ., την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Μονής Λαζαριστών. Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πως να πάτε, αλλά και πόσο θα πληρώσετε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Advertisements