Από αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκινά η εκδήλωση αφήγησης παραμυθιών και άλλων ιστοριών με τίτλο «Σσσς … αρχίζει«. Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και με ώρα έναρξης 7 μ.μ., στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, καταξιωμένες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης συναντιούνται, ανταλλάσσουν τις «συνταγές τους» και αφηγούνται παραμύθια, ιστορίες, γεγονότα πραγματικά ή φανταστικά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Τικ-Νικ “Σόου με κούκλες”

10 TIK NIK1

Διασκεδαστική μουσική παράσταση με μεγάλες κούκλες μάππετ. Περιέχει αστεία σκετσάκια, μαγικά τρικ και παραδοσιακούς χορούς με κούκλες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

«Φι, όπως φως»

11 AVGI PROGIDI1

Η Αυγή Προγκίδη με μαθητές της σχολής χορού «ΙΡΙΣ» αφηγούνται μια ιστορία με πρωταγωνιστή το σώμα και θέμα το φως, με έναυσμα τις μυθικές θεότητες, Ήλιο, Ηώ και Σελήνη παιδιά του Υπερίωνα και της Θείας.

Κρουστόφωνο: «Ο Πέτρος και ο Λύκος, άκου να δεις»

12 KRΟUSTOFONO1

Διαδραστικό παιδικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική , από την παιδική σκηνή “Μικρό Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου”, το οποίο εκτελείται από 5 μουσικούς- εμψυχωτές.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Ανθή Θάνου: “Με μάλαμα κι ασήμι”

13 ANTHI THANΟU1

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η μουσική από τη κιθάρα , τα μικρά κρουστά και το τραγούδι αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων και τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Το Δώρο»

14 NTNG1

 

Σύγχρονη μορφή κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από τον συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες. Ο κουκλοπαίχτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση.

KiRKO: «Τσίρκο του δρόμου»

15 KIRKO1

Μία παράσταση street circus. Μία αυτοσχέδια σκηνή, δύο καλλιτέχνες, πολλοί χαρακτήρες και πολλά χαμόγελα. Οι circus taradandan -ένα duo καλλιτεχνών- μας παρουσιάζουν μία παράσταση street circus διάρκειας 60 λεπτών με ζογκλερικά κόλπα, ισορροπιστικά και ακροβατικά τρυκ, σχοινοβασία, μονόκυκλο.

Πηγή: Δήμος Παύλου Μελά

Advertisements