Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, 24 & 25 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στα ελληνικά δημόσια Μουσεία είναι ελεύθερη με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Χρησιμοποιείστε το κι εσείς ως αφορμή, μαζέψτε τα παιδιά, ντύστε τα καλά γιατί δρόσισε, κι επιλέξτε ένα μουσείο να επισκεφθείτε. Είναι πολλά στην πόλη, και τριγύρω, κι εδώ παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά.

  • Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Εκτός από τη μόνιμη έκθεσή του, που είναι εξαιρετική, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού λειτουργεί ακόμα η έκθεση «Η Θεσσαλονίκη της κατοχής«, με φωτογραφίες γερμανών στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κατοχής.

  • Τελλόγλειο

Στο υπέροχο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών η τρέχουσα έκθεση είναι τα «ΠρόΣΩΠΑ«, με φωτογραφίες του ανταποκριτή Δημήτρη Μεσσίνη από τις αποστολές του σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο για την κάλυψη πολεμικών συγκρούσεων, καταστάσεων κρίσης και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

  • Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε ενδιαφέρον, με πολλές μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Εκεί τα παιδιά σας μπορούν να έρθουν σ’ επαφή με την «αρχαία» Θεσσαλονίκη μέσα από την έκθεση των ταφικών μνημείων και προσωπικών αντικειμένων που βρέθηκαν στις διάφορες ανασκαφές γύρω από την πόλη.

  • Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Βεργίνα)

Ο καιρός ακόμα είναι αρκετά ευχάριστος και η Βεργίνα δεν είναι μακριά. Μια επίσκεψη στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, ειδικά σε ημέρα με δωρεάν είσοδο, είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά, που θα ενθουσιαστούν από τους τάφους και τα προσωπικά είδη που εκτίθενται, αλλά και για εσάς που θα συγκινηθείτε σίγουρα μπροστά στο χρυσό στεφάνι και τη λάρνακα με το άστρο της Βεργίνας.

Να περάσετε υπέροχα.

Advertisements