Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης λειτουργούν φέτος εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά. Τα εργαστήρια γίνονται κάθε Σάββατο και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού.

Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής & Ελεύθερης Έκφρασης, για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, κάθε Σάββατο 11πμ-12πμ.

Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την κοινωνικότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το εργαστήριο, βασίζεται στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες μάθησης, προωθώντας τον πολυδιάστατο ρόλο της αισθητικής αγωγής και προάγοντας τη συναισθηματική και αισθητική ανάπτυξη των παιδιών.

Θεατρική Ακαδημία, για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, κάθε Σάββατο 12.15 μμ – 2.15 μμ.

Η θεατρική ομάδα του Μουσείου διοργανώνει Ακαδημία στην οποία τα πιαδιά θα γράψουν, θα χορογραφήσουν, θα τραγουδήσουν, θα συνθέσουν, θα σκηνοθετήσουν και θα ανεβάσουν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου και με την καθοδήγηση των έμπειρων θεατροπαιδαγωγών. Θα βιώσουν τα του θεάτρου «εκ των έσω» αυτή τη χρονιά, ανακαλύπτοντας το «πίσω από τη σκηνή» αλλά και το «επάνω στο σανίδι».

Εργαστήριο Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10 πμ – 12πμ.

Η κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελεί ένα φιλικό, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί στα παιδιά την επιθυμία να πειραματιστούν με τις γεύσεις και να παίξουν με υγιεινά υλικά. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία, θα μπορέσουν να μαγειρέψουν πρωτότυπες λιχουδιές και παράλληλα να γνωρίσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα.

Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών, για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, κάθε Σάββατο 12.15 μμ – 2.15 μμ.

Η μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου δίνει την έμπνευση για ένα ταξίδι στο χώρο των εικαστικών τεχνών, όπου πινέλα, πηλός, χαρτόνια, ψαλίδια και ψηφιακά προγράμματα συναντούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο έκφρασης. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, οι κατασκευές, το animation και οι υπόλοιπες μορφές τέχνης διαδέχονται η μία την άλλη ενεργοποιώντας τη φαντασία των παιδιών και ενισχύοντας την εφευρετικότητα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2310 968531-2.

Πηγή: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης