Το 2ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) συνδιοργανώνεται από την AddArt και τον Δήμο Καλαμαριάς στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στη Θεσσαλονίκη, με προβολές animation από όλο τον κόσμο και ελεύθερη είσοδο, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι του TAF για το 2016 είναι η Ana Grgic, μια δυναμική γυναίκα μέσα στη βιομηχανία του θεάματος, της οποίας η τωρινή απασχόληση είναι ως Visual Effects Production Manager. Επίσης, θα έρθει ο Άγγελος Ρούβας ένας από τους βασικούς ανθρώπους στην Ελλάδα που χρόνια τώρα ασχολείται με την ανάπτυξη του animation και πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, από τις 11 πμ, υλοποιείται εργαστήριο για παιδιά, με δημιουργία χαρακτήρων από πλαστελίνη, ενώ αργότερα την ίδια μέρα θα προβληθούν animation που απευθύνονται στις μικρές ηλικίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στη σελίδα του και περισσότερες ανακοινώσεις και πληροφορίες στη σελίδα της διοργάνωσης στο Fb.

Advertisements