Επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, τα BOOKPOINTS, συνεργάζονται και διοργανώνουν ένα φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, με παρουσιάσεις, δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά, που θα πραγματοποιούνται στον χώρο ενός από τα Bookpoints, ένα Σάββατο κάθε μήνα.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Νους και Γνώση«, στη Χαριλάου, ζωντανεύουν για μια ακόμη φορά οι εικόνες πίσω από τις αράδες των βιβλίων. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:

– 11 π.μ.,  «Μικρός Πρίγκηπας», εικαστικό εγαστήρι με την μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσίπτσε (fonsperitiae). Για παιδιά 3-6 ετών. 

– 12 μ.μ. Μουσικοθεατρική διαδραστική αναπαράσταση του παραμυθιού, με την ομάδα μουσικών δρώμενων Λιλιπούα. Για παιδιά 3-6 ετών.

– 5 μ.μ. «Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς», εργαστήρι δημιουργίας κόμικ με την γραφιστική ομάδα ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΥΜΟΣ, παρέα με τον δημιουργό Τάσο Αποστολίδη. Για παιδιά 6 – 10 ετών. 

-6.30 μ.μ. «Χαμηλές πτήσεις» ΑΡΚΑΣ, εργαστήρι τρισδιάστατης χάρτινης μαριονέτας και θεατρικού διαδραστικού παιχνιδιού με τους παιδαγωγούς Σοφοκλή Αμπατζίδη και Σωτήρη Γάκο. Για μικρούς και μεγάλους.

-7.45 μ.μ. Μελωδίες και τραγούδια από το μαγικό κόσμο των ηρώων ταινιών και κόμικ.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, που μπορείτε να κάνετε τηλεφωνόντας στο βιβλιοπωλείο.

Advertisements