Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.στο Περίπτερο Πολιτισμού και Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου, απέναντι από την εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθόδιου, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης των βραβευμένων και επιλεγμένων συμμετοχών του διαγωνισμού φωτογραφίας  paralia_zo 2 με θέμα: «Η αγαπημένη μου εποχή» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια δράση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» που έγινε για δεύτερη χρονιά και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα του δημόσιου χώρου. Με μια ψηφιακή μηχανή ή απλώς με ένα κινητό τηλέφωνο, ο κάθε επισκέπτης της Νέας Παραλίας μπορεί να γίνει ο εικαστικός ρεπόρτερ της ζωής ενός μεγάλου δημόσιου χώρου της πόλης και να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά κι αγαπημένα στον ίδιο σημεία του.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 577 συμμετοχές και δόθηκαν 1 βραβείο, 4 έπαινοι και 52 διακρίσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλη Ιανουαρίου 2017. Στα εγκαίνια θα γίνει η απονομή των διακρίσεων και θα διατίθεται το λεύκωμα του διαγωνισμού paralia_zo 2.

Πηγή: ΕΡΤ

Advertisements