Πολλές οι εκδηλώσεις και στη δυτική Θεσσαλονίκη για την εορταστική περίοδο. Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, οι οποίες ξεκινάνε από σήμερα και θα συνεχιστούνε μέχρι τη νέα χρονιά.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ, Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής», Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι. Εορταστική Πολιτιστική Εκδήλωση από την Πανσερραική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης , με σκοπό την ενίσχυση του συσσιτίου απόρων και γερόντων «Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

11 π.μ, Θεατρική παράσταση «Όταν η Στελλίτσα συνάντησε τον Φλίκ» στα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ. Νεκταρίου, Δενδροπόταμος.

7 μμ, Πλατεία Επταλόφου. Παραδοσιακοί χοροί και έθιμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος».

7:30 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση «Περπατώ εις το δάσος» από τα παιδικά τμήματα Θεατρικής Αγωγής του Δήμου , με υπεύθυνη τη θεατρολόγο κ. Χριστίνα Χατζηγεωργίου.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

11 π.μ, Πλατεία Τσομπάνογλου. Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε συνδιοργάνωση με το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μενεμένης. Κατασκευές, εκπλήξεις, παιχνίδια παρέα με τον Αη-Βασίλη. Συμμετέχουν τα παιδιά του πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ΠανθερμαΪκό και της Μενεμένης το χαμόγελο’’.

12 μ.μ, Πλατεία Επταλόφου. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μικρούς φίλους με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, σε συνεργασία με το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων.

12 μμ. Πλατεία Επταλόφου. Τραγούδια με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο, από την παιδική χορωδία του Θερμαικού Ωδείου

12:30 μμ. Πλατεία Επταλόφου. Αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παιδικού παραμυθιού.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ, Κινηματοθέατρο Αλέξης Μινωτής. Προβολή παιδικής ταινίας «Το μαγικό σπίτι». Ο μικρός κι εγκαταλελειμμένος από τους ιδιοκτήτες του γάτος Θάντερ αναζητά καταφύγιο στη γεμάτη ρομποτάκια και μηχανοκίνητα παιχνίδια έπαυλη του γερο-εφευρέτη Λορέντζο. Εκείνος τον καλοδέχεται, όχι όμως και ο λαγός Τζακ με την ποντικίνα Μάγκι που συνωμοτούν εναντίον του, ακόμη και όταν ο πονηρός ανιψιός του Λορέντζο σχεδιάζει να στείλει τον θείο του σε γηροκομείο και να οικειοποιηθεί την περιουσία του.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 6:30 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση, από τη Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

12 μ.μ , Πλατεία Επταλόφου. Αναβίωση του εθίμου της καμήλας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών, που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Επταλόφου, και χορεύοντας θα διασχίσει κεντρικά σημείου του Δήμου , με παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς.

12 μ.μ , Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής». Παιδική θεατρική παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας».

6 μ.μ , Κινηματοθέατρο ‘Άστρον’, Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη. Παιδική ταινία «Τα Τοσοδούλικα». Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

7 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ι. Ναού Αναστάσεως του Κυρίου.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Προβολή Ταινίας «Που πάω Θεέ μου».

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές των σχολείων των Αμπελοκήπων που πέτυχαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα παιδιά του Φάρου του κόσμου και ο Ανδρέας Ρώσσης με τους μουσικούς του.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 7 μμ, Πλατεία Επταλόφου. Παραδοσιακοί χοροί και έθιμα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωριτών Αμπελοκήπων «η Σκουτέρνα».

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ Κινηματοθέατρο ‘Άστρον’, Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη. Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές των σχολείων της Μενεμένης που πέτυχαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Νεανική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Μενεμένης, με υπεύθυνο τον καθηγητή, κ. Κώστα Γεκουσίδη.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

10 π.μ Θεατρική παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας» στα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νεκταρίου.

11:30π.μ Θεατρική Παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας» στα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νεκταρίου.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 6μ.μ, Κινηματοθέατρο ‘Αλέξης Μινωτής’, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι. Προβολή παιδικής ταινίας «Τα Τοσοδούλικα».

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ Πλατεία Επταλόφου. Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 7μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αξέχαστη Πατρίδα» με τη συμμετοχή του πολιτιστικού Συλλόγου ‘Πανθερμαϊκό και της Μενεμένης το Χαμόγελο.’

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 7:30 μ.μ, Πλατεία Τσομπάνογλου. Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης. «Εύξεινος Πόντος».

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

11:30 π.μ – Πλατεία Επταλόφου. Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού μας Ωδείου.

11:30 π.μ – Πλατεία Τσομπάνογλου. Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού μας Ωδείου, που θα συνεχίσει στην περιοχή του Βοσπόρου, στην περιοχή της Καζαντζάκη και τέλος στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου & Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Προβολή ταινίας «Αντιρρησίας Συνείδησης» του Μελ Γκίμπσον.

Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Ιανουαρίου 2017, 7μ.μ, Σκηνή Θεάτρου ‘Σοφία Βέμπο’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Ο Δήμος εύχεται «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» με μια ξεχωριστή, εορταστική, επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου. Παρουσιάζεται την Όπερα “LADIRINDINA” του D.SCARLATTI, σε σκηνοθεσία του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου κ. Γρηγόρη Πυριαλάκου. Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι μαθητές του από την τάξη μονωδίας.

Advertisements