Η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τρίτη χρονιά ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς και τις διευθύνσεις των μουσείων που συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω πέντε ξεναγήσεις:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ξενάγηση στην έκθεση «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι-Υποθετικοί χοροί» από την Μαρία Χαριστού.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ξεναγός Κώστας Σφήκας.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ξενάγηση από την Έρικα Περαχιά-Ζεμούρ, Έφορο του Μουσείου.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής, ξεναγεί η επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, Κοινωνική ανθρωπολόγος, λαογράφος, τ. πανεπιστημιακός ΑΠΘ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., Ροτόντα, ξεναγός ο Ιωάννης Κιουρτσόγλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, πατώντας εδώ. Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος σε όσα μουσεία έχουν εισιτήριο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις καλούνται να συνεισφέρουν εθελούσια τουλάχιστον το ποσό των 5 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

Advertisements