Το KinderDocs περιλαμβάνει προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, καθώς και δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους τους. Αφορούν την μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και προωθούν νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που αναδεικνύουν θέματα σημερινά, που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν. Κάθε ντοκιμαντέρ είναι μια ιστορία που μιλάει για εφηβεία, φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορό, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση, περιβάλλον.

Το KinderDocs έχει στόχο να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ. Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και διάλογο με καλεσμένους. Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία και Σαββατοκύριακα για το κοινό. Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκινάει από 1 Φεβρουάριου και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017. Στο λινκ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που μπορείτε να δείτε.

Όλες οι προβολές KinderDocs περιλαμβάνουν δύο ταινίες με το ίδιο εισιτήριο, 3€ για τα παιδιά και 6€ για τους ενήλικες. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου η προβολή περιλαμβάνει μία ταινία μεγάλου μήκους. Οι ταινίες στο KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους. Οι προβολές του KinderDocs στην Θεσσαλονίκη γίνονται Παρασκευή για τα σχολεία και Σάββατο για το ευρύ κοινό, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ.- 2 μ.μ. στο τηλέφωνο 2310 240002.

 

Advertisements