Τώρα που ο χρόνος είναι, λίγο, περισσότερος, πηγαίνετε με τα παιδιά μια βόλτα στην παραλία. Ίσως νοικιάσετε κι ένα οικογενειακό ποδήλατο, αλλά να προσέξετε εάν το κάνετε, είναι πιο ζόρικο απ’ όσο φαίνεται. Μπορείτε να πάρετε νεράκι, παγωτό ή ποπ κορν και να περπατήσετε έως τις «ομπρέλες» ή το Λευκό Πύργο.

Εάν τύχετε σε ημέρα δωρεάν μουσείων, μια καλή ιδέα είναι να μπείτε μέσα στο Λευκό Πύργο, τώρα που όλοι λένε πως με την ανακαίνιση είναι υπέροχος. Ειδάλλως, από το Δημαρχείο ανηφορίστε προς τα μουσεία, για μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ή ακόμη και το Πολεμικό Μουσείο.

Μετά από τόσο περπάτημα και τόσο πολιτισμό θα έχει ανοίξει σίγουρα η όρεξη τόσο των παιδιών, όσο και η δική σας. Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές, ξεκινώντας από τα μαγαζιά της περιοχής της Ροτόντας, χαμηλότερα από την Αλ. Σβώλου και προς την Αγία Σοφία, πιο κάτω παραλιακά και κοντά στην παλιά Harley Davidson ή ακόμα και πιο κεντρικά προς την Αριστοτέλους, χαμηλά, πιο ψηλά κι ακόμα πιο ψηλά κοντεύοντας στο Διοικητήριο, δεν ξέρεις που να πρωτοπάς για φαγητό. Τα περισσότερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν και το απαραίτητο γλυκό μετά το φαγητό, οπότε μέχρι να τελειώσετε από το εστιατόριο θα είστε κομπλέ. Σε περίπτωση που είστε με συγκεκριμένο προϋπολογισμό θα επιλέξετε σάντουιτς στο χέρι και αραλίκι σε κάποιο από τα πάρκα της παραλίας ή της περιοχής των αναψυκτηρίων.

Και ύστερα, μετά από ένα «ελαφρύ» γεύμα, μετά συνοδείας γλυκού, καλύτερο θα είναι να ξανακατεβείτε παραλία και σιγά σιγά, για να χωνέψετε κιόλας, να περπατήσετε προς τα δυτικά ή προς τ’ ανατολικά, αναλόγα προς τα που θέλετε να καταλήξετε. Ακόμα περισσότερες είναι οι επιλογές για έναν απογευματινό καφέ, σε περίπτωση που έχετε αντοχές και δεν επιλέξετε να τον πιείτε αραχτοί στο σπίτι.

Θα ‘ναι μια βόλτα όμορφη, με θέα κατά κύριο λόγο τη θάλασσα, με τον ανοιξιάτικο ουρανό καταγάλανο, αλλά και σχετικά οικονομική. Θα ‘ναι μια μέρα Άνοιξης, οικογένειας, γαλάζιου και τόσο, μα τόσο Θεσσαλονίκης.

Advertisements