Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου, στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το Thessaloniki Street Food Festival από την ομάδα Soul Food Thessaloniki.

Η ομάδα είχε την ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Street Food Festival από τα ταξίδια των μελών της, την αγάπη για το φαγητό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Θεωρούν την γαστρονομική αναζήτηση άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε ταξίδι, με παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστους συνδυασμούς και υλικά. Εμπνευσμένοι και από την ιστορία της Θεσσαλονίκης, μιας πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας και θεωρώντας πως έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της αυτό το παρελθόν επιθυμούν μέσα από τις γεύσεις να αναζητήσουν και να παρουσιάσουν μια κοινή γευστική ταυτότητα.

Στο φεστιβάλ για 2 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης κι εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους.

Εάν ο δρόμος σας σας πάει προς τα ‘κει να περάσετε καλά και καλή όρεξη.

Advertisements