Ξεκίνησαν από σήμερα, 2 Μαίου, οι εγγραφές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η προθεσμία για να γράψετε τα παιδιά σας στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι έως τις 19 Μαίου.

Εάν λοιπόν έχετε παιδί γεννημένο το 2011 ήρθε ο καιρός να το γράψετε στο Δημοτικό, ενώ εάν είναι γεννημένο το 2012 η εγγραφή θα γίνει στο νηπιαγωγείο. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, όπου θα γράψετε το βλαστάρι σας, καθώς κάθε σχολείο έχει σίγουρα αναρτήσει έως τώρα τι έγγραφα απαιτούνται, αλλά και τις ώρες που είναι διαθέσιμος ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός. Η κίνηση αυτή θα σας βοηθήσει ώστε να μην πάτε περιττές φορές και να εξηρετηθείτε έτσι πιο άμεσα και γρήγορα.

Αυτά που καλό είναι να ετοιμάζετε από τώρα είναι το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, καθώς σίγουρα θα χρειαστεί, αλλά και μια επίσκεψη στον/στην παιδίατρο, ο/η οποίος/α πρέπει να υπογράψει το Ατομικό Δελτίο Υγείας του κάθε μαθητή, όπως έχει καθιερωθεί πλέον.

Με το καλό να ξεκινήσουν τα τέκνα όλων το καινούριο σχολείο κι αν συγκινηθείτε και λίγο με το που θα κάνετε την εγγραφή, δεν πειράζει, γονιός είστε κι έχετε τραβήξει πολλά, ας κυλήσει κι ένα δάκρυ.

Καλή αρχή!

 

Advertisements