Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (Σ.Σ.Ν.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής  Θεσσαλονίκης, επιστημονική ημερίδα με θέμα: « Έφηβοι, Γονείς και Διαδίκτυο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 3 Μαίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», ώρες 5.30 – 9.30 μ.μ..

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί η επίδραση των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία των εφήβων και στην καθημερινή τους ρουτίνα, οι πιθανοί κίνδυνοι και οι κακές πρακτικές της χρήσης αυτής αλλά και να ενδυναμώσει τους γονείς στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου ως προς την επίβλεψη και προστασία των παιδιών τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.

Η ημερίδα εντάσσεται και στις δράσεις του Τοπικού Δικτύου Πρόληψης της Ενδοσχολικής Βίας, καθώς ο Σ.Σ.Ν. έχει κληθεί αρκετές φορές από τα σχολεία να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες της ημερίδας. Οι εγγραφές θα γίνουν την ημέρα της εκδήλωσης στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, στις 5.30 μ.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων τηλ. επικοινωνίας 2310 250950 κ. Σιμουλίδου Ελισάβετ. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Advertisements