Στη Θεσσαλονίκη, από το 2000, κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι καλύτερες ομάδες breakdance από τα Βαλκάνια για το Battle Of The Year Balkans με σκοπό να δωθεί η ευκαιρία σε νέους να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο μέσα από το χορό και την δύναμη που βγάζουν σε μια ειρηνική και αντιρατσιστική εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται ομάδες από όλες τις γειτονικές χώρες.
Το battle Of The Year Balkans αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μοναδικό και ξεχωριστό event που δίνει την ευκαιρία στους θεατές και στον κόσμο γενικότερα να δουν κάτι το εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο. Τα δυο τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός λόγω της ανοδικής του πορείας έχει πάρει τη μορφή Φεστιβάλ που διαρκεί 2 μέρες. Περιλαμβάνει hiphop συναυλίες με guest ονόματα από την Αμερική, warm up & after show parties, workshops, market area.

Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1200 θεατών. Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γερμανία. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών αλλά και σόλο διαγωνισμοί για να αναδειχθούν αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl). Τέλος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών.

Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός streetdance χορογραφίας με τον τίτλο Bounce για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας η οποία θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιταλία. Τις ημέρες του Φεστιβάλ Battle Of The Year Balkans θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις  που θα  περιλαμβάνουν:

  • Extra διαγωνισμοί ( breakdance junior choreography category , 1 vs 1 bgirl battle, 1 vs 1 bboy battle 1 vs 1 Baby Battle)
  • Warm up & after show parties
  • Market area
  • Hiphop/Breakdance workshops

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν την δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη του χoρου Βreakdance, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και οι πιο τολμηρή να ξεκινήσουν και τα πρώτα τους μαθήματα. Επίσης έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με άτομα από όλοι την περιοχή των Βαλκανίων.