Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι, το πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2017”.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης κι έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τα Προνήπια (έτος γέννησης 2012) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γέννησης 2005) και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε άλλο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που οργανώνεται από το Δήμo Θεσσαλονίκης όπως ΚΕΔΗΘ.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη τελετή λήξης κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η φετινή Δημιουργική Απασχόληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 07 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στις παρακάτω σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης:

  • 55ο Δημοτικό Σχολείο – Κ.Κρυστάλλη 10 (Α’ Κοινότητα)
  • 66ο Δημοτικό Σχολείο ( N. Καπάτου 8 & Γαλανάκη ) Ξηροκρήνη (Β’ Κοινότητα)
  • 92ο Δημοτικό Σχολείο – Παπάφη 229 (Δ’ Κοινότητα )
  • 13ο Δημοτικό Σχολείο ( Βαλαγιάννη 1 ) (Ε’ Κοινότητα)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο – Δελφών 150 (Ε’ Κοινότητα)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας – Γυμναστηρίου 2α (Ενότητα Τριανδρίας )

Kαι στο Εργαστήριο Ειδ.Επαγγελματικής Κατάρτισης – Παυσίλυπου 5 (Δ’ Κοινότητα) για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α). Ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν ισχύει ο περιορισμός να έχουν εργαζόμενη μητέρα.

Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. Η αίτηση συμμετοχής των γονέων και φέτος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης. (Θέλω να μάθω τι συμβαίνει στην πόλη μου – Ημερολόγιο 29 Μαΐου).

Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται, σε ηλεκτρονικό αρχείο, βεβαίωση εργασίας της μητέρας (δεν απαιτείται για πολύτεκνες/μονογονεϊκές οικογένειες) ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας. Οι πολύτεκνες μητέρες, οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δεν υποβάλλουν βεβαίωση εργασίας, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση που κάποιοι από τους γονείς αδυνατούν να αποστείλουν  την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μπορούν αυτοπροσώπως να καταθέσουν την αίτηση τους στο Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Δ/σης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού (Κλεάνθους 72 – Άνω Τούμπα) από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως  την Παρασκευή 9 Ιουνίου, μεταξύ 8.30 π.μ. και 2 μ.μ.

Advertisements