Για μία ακόμη χρονιά το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών διοργανώνει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, υπό τον τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα από 16 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου 2017, θα υλοποιηθούν 202 εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της δράσης, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους  και τις ανακοινώνουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη σελίδα του Δικτύου Βιβλιοθηκών, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr. Στη σελίδα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό, καθημερινό πρόγραμμα ανά συμμετέχουσα βιβλιοθήκη και ν’ ανακαλύψετε τις δράσεις που γίνονται κοντά σας.

Δε χρειάζεται λοιπόν το καλοκαίρι στην πόλη να είναι αδρανές, κάντε το πρόγραμμά σας και καλά να περάσετε.

Advertisements