Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης υλοποιεί τρία εικαστικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού, που γεννήθηκαν τα έτη 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005. Τα εργαστήρια θα έχουν εβδομαδιαία διάρκεια και προσφέρονται δωρεάν. Η διεξαγωγή τους θα γίνεται στον υπέροχο κήπο της Casa Bianca. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο εργαστήριο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καθημερινή δραστηριότητα από τις 10 πμ – 12.15 μμ με εικαστικές δράσεις. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ημερήσιες δραστηριότητες, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Casa Bianca, οι οποίες θα βοηθούν στην εξοικείωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη, το κτήριο, την ιστορία του, καθώς και με έργα από την μόνιμη συλλογή έργων του Νικολάου Γύζη και την περιοδική έκθεση «Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι».

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και η βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Πρόγραμμα:

10 πμ – 12.15 μμ Δευτέρα έως Παρασκευή.
1η εβδομάδα, 26 – 30/6
2η εβδομάδα, 03 – 07/7
3η εβδομάδα, 10 – 14/7

Ανά εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν 12 παιδιά και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται αφού κατεβάσετε και συμπληρώσετε την αίτηση και τη στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pinakothiki@thessaloniki.gr

Περισσότερες πληροφορίες στην Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη, στις κυρίες Γιώτα Πελέκα και Άλκηστη Παναγιωτοπούλου και στο τηλέφωνο 2310 427555.

Advertisements